Tuesday, 31 July 2012

selamat hari lahir UMMI :)


tiada kasih setulus kasih mu
tiada pengubat luka melainkan kamu
tiada yang teristimewa selain dirimu
tiada masakan se enak masakan dari air tangan mu
tiada belaian selembut belaian mu
tiada nasihat seutuh nasihat mu
tiada sahabat seakrabmu
tiada layanan yang memuaskan melain kan dari mu
sesungguh kau ingin melakukan yang terbaik utk kami  semua

selamat hari lahir ummi..
kakngah sentiasa mendoakan umi sihat tuuh badan dan di jaga oleh Allah sentiasa..
terima kasih telah membesar kan kami adik beradik..
luv u more 
\______________________________(^_^)_____________________________________/


umi xreti marah.. tapi suka membebel.. hahhaa tapi kalo sekali dia betul2 ngamuk abis buah kelapa di balingnya..

terigt lagi masa kecik2, rasanya darjah 2 kot..
umi suke kemas kat luar umah mcm 


selamat hari lahir umi..
semoga panjang umor, sihat tubuh badan.
sentiasa berada di bawah keredhaanNya,

sayang umi sgt..
:)

Wednesday, 4 July 2012

dejavu di kinabalu.

saya sedang angau O.o
ye sedang angau dengar lagi ini..
erm..
almaklum la sy mudah terpengaruh..
tengok citer ni terus pasang angan2 nk panjat gunung kinabalu~
wewewe~ 
terus text dia..

aku: jom booking tix flight kita g KK panjat gunung~
bedah: okay jom.. bila nk g ?
aku: hujung tahun nih.. ade kawan bole jadi kita nye tour guide~
bedah: oo lambat lagi.. hehehe 

piqa terus g on9 tix..
heehehe
semangat 
ntah dapat g ntah x.. tapi insyaAllah.. 

semoga impian sy tercapai...

quote
" kalo anak daki gunung itu dengan kekasih anak,  pasti cinta anak akan kekal selamanya"

video

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you





Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu







happy birthday awk ^^

selamat hari lahir buat awk..
4th july 

semoga awk sihat, ceria dan sentiasa mengingatiNya
dan 
berada di bawah redha Nya

amiin :)


Tuesday, 3 July 2012

bercakap tentang jodoh ^^


Jodoh itu penuh keunikan.
Apabila semakin dikejar, semakin dia berlalu pergi.
Apabila kita hanya menanti, usahkan hadir, bayangnya
juga belum pasti.

Kadangkala, antara jodoh dan nafsu, kita sering
terkeliru.
Adakah dia jodoh ditunggu, ataupun dia sekadar
menyapa sambil berlalu.

Kadangkala hadirnya tidak disangka.
Dia rupa-rupanya, jodoh untuk kita.

Rencam jodoh, manisnya dapat mendamaikan hati,
pahitnya dapat menghancurkan diri.
Misterinya dia, hanya Tuhan Maha Mengetahui.
Apabila dia menyapa, jodohkah namanya


Petikan kat atas tu saya dapat dari satu buku..
erm.. kalo di fikirkan semula mmg benar 
jodoh tu mmg rahsia Allah..
sweet kan Allah nk kasi surprise pada kita (^_^)
kadang kita couple lama bukan main tapi last2 ngn org lain juga kita nikah ..
kadang Allah temukan terus kita ngn jodoh kita, kadang dia jumpe kan kita dengan org yg salah dulu..
sume tu ade hikmah..

bile ckp pasal jodoh ni, mmg rasa debar2 je ..sapa lah agaknya, surprise yang Allah akan bg ni..
tertunggu2 
kadang2 takut..takut sbb mampu kah kita utk di bimbing oleh nya dan membimbing generasi akan datang menjadi muslim dan muslimah yang soleh dan solehah , semua itu InsyaAllah.. 
tapi kita mampu berusaha mengubah diri kita ke arah yang lebih baik..
kalo dulu x baik xpe, cube ubah utk sekarang dan akan datang..
sbb 

"Orang yg baik hanya utk org yang baik "

dulu saya takut sangat sbb saya tahu sape diri saya..
tapi buat ape di takutkan pada yang dulu sedangkan kita bole melangkah berubah ke arah yang lebih baik..


Sunday, 1 July 2012

bulan yang indah

assalamualaikum..
lama sungguh rasanya saya tak update pasal blog saya..
memandang kan beberapa minggu lepas, adalah minggu yang busy buat saya..
alhamdulillah Allah permudahkan urusan saya..
syukur atas nikmat Allah..
percaya lah walau apa pun dugaan yang Allah turunkan untuk hambaNya, pasti ade jalan penyelesaian..
Allah tak akan membebani seseorang umatNya jika Dia tahu hambaNya xmampu..
selagi ada ujian dari Allah itu tandanya Allah sayang kita..
terima kasih Allah..


berminggu-minggu di lalui dengan penuh harapan, ketenangan dan keredhaan serta penyelesaian terbaik dari Nya..thanks kat kawan2 yang banyak support
sudi mendengar dan memberi nasihat
thanks juga kepada ustazah sbb byk membantu saya memberi nasihat segala.


entry saya kali ini terlalu general sebab saya tataw nak gambarkan mcm mana diri saya ketika itu dan sekarang..
saya rasa best sgt sbb ade kawan2 usrah saya, 
pembimbing, pemberi nasihat serta keluarga dan adik beradik terutamanya..

ape pon yang terjadi pohon la doa , minta lah pada Allah..
walaupon doa tu kadang2 kita rasa sesuatu usaha yang x nampak yang hanya memohon tadah tangan, tetapi percaya lah, hanya doa yang merapatkan kita dengan Allah..
Allah pasti tolong kita..
insyaAllah..