Monday, 18 June 2012

sahabat ^^v



assalamualaikum...
 tidak sopan sungguh saya kerana salam tidak di dahulukan sebaliknya gambar yang di tayangkan..
hehehehehe
 erm..
kali ini nak buat perkongsian tentang ape itu sahabat!!~
kawan, rakan, teman, sahabat..
kalo ikutkan logik akal lebih kurang sama kan..
tapi setiap perkataan membawa makna tersendiri..
sila lah google atau tanya kepada emcik/cik/puan/tuan DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA
hahahhaa

entry kali ni khas buat princess ini  
  (cik zubaidah)


dan


prince ini 
(pokcik paan)
=]


susah senang saya mereka dengan saya.. support saya..
saya tidak akan lupakan anda..

sebenarnya kalo ikutkan ramai lagi yang sentiasa dengan saya yang menyokong saya..
terima kasih kepada, aya, ila, tecik, dll
dan ini juga merupakan special thanks kepada

cik puteri ini 
(malisa norfarhanis)

ade je sentiasa dengan saya.. walaupon jao tetapi alam maya mendekat kan kitorg..
terima kasih semuanya..
thanks
all my girlfriends :)



suke sgt quote kat atas ni..
i keep remind myself about this!!~
yeyeahh~


Sunday, 17 June 2012

^^ cun saje ^^

video

dengar x..
hah 
dengar x..
lagu ni la..
cun saja...
tajuk pon dah cun kan..
mesti la lirik nye pon cun melecun ..

lagu di dedicate utk seseorg itu..
awk terasa utk awk ke?
okay la .. awk la  org tu.
hewhewhew..
^_^

saje nk share lagu nih..

hidup ku kini cun saje!!

ini lirik lagu tu..
dengar ye..

tata..

Chorus:-
Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Tak perlu tinggalkan pesanan
Tak perlu buat panggilan
Ku tak perlu lagi kalau kau cuba mintak maaf 
Lupakan sahaja
Diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

-Chorus-

Alyph:
Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya untukku berhati-hati dgn buaya
Ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini silap kita memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niat aku tuk salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri untuk kebaikkan bukan kurang ajar itu

Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan tapi jangan perasaan
Ohh..

Walaupun ini bab yang baru ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu kehadiranmu, tidak patut
Kerna ku takut

-CHORUS-

Lagu ini,
Tandanya kamu masih sayangkan ku
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Tandanya ku masih rindukanmu
Walaupun sudah tidak bersama lagi

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu bahawaku okay
Aku okay

Lagu ini,
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu jangan cakap tak boleh

-CHORUS-

thanks sleeq :)



Thursday, 14 June 2012

kosong \m/>.<\m/

lama juga sy x update blog..
hanya saya sahaja yg tahu knp..
sbb ini diri saya bukan anda..
mungkin Allah dah makbulkan permintaan sy.. dia dtg melalui mimpi, saya xsedih sikit pon  tak..
tapi saya sengaja buat hati saya sedih..
kemudian saya tekad delete everything 
yes everything..
masa delete tu biru jadi hitam T_______T 
tapi dia masih ade..
jadi saya meninggalkan pesanan di laman sosial yg lain..
ade rakan yg sudi berconversation
bla bla bla..
yeap..
silap saya 
akui akui..
tapi xsiapa tahu knp..
dan kenapa itu sering bermain di fikiran ,,
mahukan jawapan 
kawan kapal, tapi kapal tenggelam..
biru.. tapi skng dah hitam..kenapa..
kenapa..dump? ape tu? saya kena dump? kalo dump tu mcm chipsmore best gak.. kenyang saya kan.. 
saya tataw
tapi saya yakin Allah akan bg thu jawapan kepada saya..
sabar sahaja..
semoga biru jadi hitam berbahagia..
itu doa saya..
saya xkan doa yg xbaik2 sbb saya tahu Allah ada..

lagu ini mmg utk saya..
sepatutnya lama dulu..
setahun yg lepas..
buat sharifah nur shafiqah binti syed ismail..
saya dedicate kan lagu ini khas utk awk. hanya awk..

video



Friday, 8 June 2012

piqa dah jatuh cinta ~(^_^)~

ceeeehhh
tgk tajuk lahhhh
ahaks

sebenarnya saya tgk cerita 
cinta vlog..
kuikuiki
biasa la mudah terpengaruh sikit..
:p

abis tu jatuh cinta ngn sape piqa oiiii..
ehemmm..
ngn alipp aziz la..
yg nyanyi lagu nih la..
hehehe 
meh  tgk video dia..
dia sgt sweet la juga..


video

ni lirik nye..

Lirik lagu Cinta Ya Cinta


Sepertinya ku tahu
Apa yang telah menggangguku
Meski indah mimpi namun tetap saja
Tak menentu perasaanku

Saat kau datangi aku
Hati jadi berbunga bunga
Kaulah kawan dalam susah senanh
Istimewalah engkau di hidupku

Pastilah kita boleh mudah mewujudkannya
Setelah berkawan lama
Tak ada salah kita mencoba
Kerana perjalanan yang telah kita harungi
Membentuk perasaan ini

Pun demikian aku
Merasakan diri mu
Kaulah kawan saat pedih pedih
Hidup melimuri dirku

Maka izinkalah aku menjadi lelaki mu
Kita satu dalam rengkujan keajaiban
Cinta ya cinta oh

Pastilah kita boleh mudah mewujudkannya
Setelah berkawan lama
Tak ada salah kita mencoba
Kerana perjalanan yang telah kita harungi
Membentuk perasaan ini

Pastilah kita boleh mudah mewujudkannya
Setelah berkawan lama
Tak ada salah kita mencoba
Kerana perjalanan yang telah kita harungi
Membentuk perasaan ini

Pastilah kita boleh mudah mewujudkannya
Setelah berkawan lama
Tak ada salah kita mencoba
Kerana perjalanan yang telah kita harungi
Membentuk perasaan ini


di samping wawa yg cute ..
okay tu je..
tgk la citer cinta Vlog..
ade maria elene juga..
ehemm..

maria elena tu vlogger  famous..  
tata

Thursday, 7 June 2012

entry hari jumaat ^^v

assalamualaikum....

selamat hari jumaat@penghulu segala hari 
hari yang indah !~ :)

tadi masa belek2 laman sesawang fb.. ade la ternmpk post mcm kat bawah nih..





sebenarnya bila bukak tafsir Quran, cari semula ayat nih..
xde la pulak tertulis "doa putus cinta (mengatasi kekecewaan)"

sy bukan hebat mana pon.. cume surah Ar-Rad ayat 39 ni ade sambungan sikit lagi dan maksdnya nya pun ade sambungan lagi la..

tiap-tiap  masa mempunyai tentangandan jawapan sendiri-sendiri :  

Allah menghapuskan ape yang Dia kehendaki dan menetapkan (ape yang Dia kehendaki), dan disisinya terdapat Ummul kitab (lauh mahfuz) 

kita boleh amalkan, semua itu atas kekuasaan Nya..
semoga semua urusan kita di permudahkan olehNya..
insyaAllah..
:)


Wednesday, 6 June 2012

music and light festival ^^v

assalamualaikum..
hye..
harap semua sihat..cecehhhhhh..

 music and light festival :D

kat mana? KLCC la..

ade ape kat situ: ade lampu2 yg di pancar kan pada bangunan KLCC dan ade pancutan air berirama.. :)

best ke: mesti la best tapi sbbnye aku suke tgk lampu n air pancut klcc..hhehehe

ooo..ko nk g ke? ha ah.. korg nk join jom la.. 

alaaa kalo aku x g nnt ko g sorg pulak, sian ko.. eh xpe la.. aku mmh nk g pon la.. 

tapi dlm hati ni risau juga sbb mana la tahu da lepas ke.. sbbnya x cek pon kat tenet ke ape.. just dgr kat radio n dari DIDE..
sbb didie keje kat sebelah klcc.. hehehe
harap2 ade la..jgn nnt dtg dukacite pula.. huuuuu~ 

tapi masa nk  g tu mmg ade je kengkangan .. 
mula2 sy siap lambat sbb leka tgk avenger.
lepas tu sampai je kat kete syidah nmpk cermin sisi dia terkopak@patah..
lepas tu tgk2@cek2  kete dia cedera..i mean kete tu cedera..cedera parah taw 

tik
.
.
.
.
.
tok
.
.
.
.
.
.
 tik 
.
.
.
.
.
tok 
.
.
.
.
.tik 
.
.
.
.
.
.tok....

setel dah..
alhamdulillah..
setel sikit je la tapi.. :( 

tapi on kan juga plan  nye.. 
hehehhee
thanks syidah :) 

lepas tu amik anisa, n fifi..
agak lewat juga la..
sbb kononnya nk g lepas mghrib tapi last2 kul 9 baru gerak..kompen2 sampai klcc kul 9.30
kalo ikutkan info yg saya dapat , bende tu abis kul 10.. 
xpe2 tawakal..
ade rezeki ni kang ade la.. ktorg part kete kat kerinchi n g by tren..
sustainability sgt kan..
environment care 
 luv luv luv.. heeee~ 

okay la.. nk tunjuk gambar je sbb x tergambar dek hati dan perasaan betapa awesome, sexy dan amazing nye air2,  music , design2 pada wall klcc, lampu2.. :D

kitorg g naik tren sbb jimat :D

ni masa mula2 sampai.. ramai sgt org tapi xde pon air pancut.. 
ade konsert je.. T_T 
lepas tu lama sikit je.. 
.
.
.
.
yeahhhhhhhh!!~ 

see!!~ cantik kan.. mcm lampu2 kat i-city 
tapi ini pancutan air bersama lampu dan bersama lagu..
xsilap masa ni lagu oleh Bunkface-situasi 


kalo korg ade sana mmg irama pancutan ni ikut irama music lagu bunkface 

ini lagi.. ^^ *sy suke suke suke.. rs nk lompat2.. 


see!!~ sexy kan ..
gojes sgt... 
xleh nk gambar kan..
mmg hebat 
 hebat mereka yg create nye tapi sume atas kehendah Allah.. :) 

ni masa part 

"Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
Dan aku
Ku layu ohh
Di situ mengharapkan sesuatu yang baru
Itulah impian aku"


ini pon cantik... 
xsilap ni masa lirik :

dan bila kau menghilang
Musnahlah musnah impian
Untuk menggapai bintang terangi hidupku
Ku mahu kau tahu
Engkaulah destinasiku
Dalam ingatanku oh


pokok nye..sume pon cantik2 la..
awesome..


ni tgn sape pula.. kaco sungguh la..


ni masa lagu tu part akhir.. 
 : Dalam ingatankuuuuuuuuuuuuuuuu:

kan masa ni dia tarik tinggi,setinggi air ni la kot  

gambar2 kat bawah ni adalah image yg di pancar pada wall..
sgt mcm 3-D

kene tgk sendiri br rasa awesome.. :)









okay ini dah nk balik.. dah abis da.. 
:(

ni ntah anak sape masa tu .. dia kaco kitorg .. hikhikhik.. 

okay la itu je..
kitorg plan nk g jumaat mlm..
jumaat mlm adalah mlm terakhir..

jom ramai2..
hehehehe





suka suki =.="

entry ni sy buat sekadar suka2 
sbb tension nk interpret data IR dan NMR'H

T_T 

compund sy knp la menyorok tu.. 

kuar la crystal..
sy setia nk tumpukan  perhatian pada awk je.. xmo tukar2 yg lain.. come on

 sampai gtu hah..
laallaa

ngah tetension tu mengon9 kan diri..
sambil bukak

1. FB 
2. Twiter 
3. Blogger.com
tapi dah alang2 tu update je la citer ni hah.. ye la citer mengarut nih.. O.o

cop cop..
ade ni hah.. kawan sy kat fb ckp.. profile picca sy ntah ape2.. bukan2..
sy rasa elok je..
kuang kuang kuang ..
>.<
 ni hah 
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

korg rasa ape?
kikkikik

gambar ni di ambil masa dinner koleh MPD 2009/2010
tema hijau putih 
tapi saya pakai putih je.. kuang2.. sbb hijau, my partner masa tu pakai..
sebelah saya ade lah partner sy.. dia pong pakai spec yg sama mcm saya.. n buat muka sama.. tapi..
saya dah crop dia..
hehehehe sori ye awok..
kikiiki..

ps: kalo ngan dak2 halusinasi, lepas dinner ade aje la plan diorg nk g memana.. huh.. xsilap masa ni dah kul 2 pagi kot..
lepas dinner kot tapi still nk g lepak2 makan.. makan tu xsgt pon saje nk melepak.. 
biasa la dulu2 kan.. skng xsgt dah.. 
:D


Tuesday, 5 June 2012

bulatan bulat saya I


assalamualaikum..
ini bulatan gembira saya.. 
hari ni sy jumpe semua di dlm bulatan gembira sy..
alhamdulillah.. 
tq Allah kerna Mu aku ke sini..

macam2 yg di bincangkan.. sy rasa terisi..
tq semua nya..


Photo: ;) ci teka korang yg mane ;p

saya ingin berkongsi 

hari ni belajar makna ayat 3 Qul.
sungguh pon sy baca tafsir sy tetap xkan dapat memahami makna yg tersirat ..

serbe ringkas di sini :
1. surah Al-Nas:- meminta perlindungan dari Yang Maha Esa

2. surah Al-falaq:- mksdnye waktu subuh.. 
sbbnya kita sgt menharapkan waktu pagi itu dtg@menjelma.. sbb bila menjelma je pagi mkna hilanglah ketakutan..

3. surah Al-Ikhlas :- Allah Maha Esa, 
satu xsama mksdnya dengan Esa.. 
Esa adalah segala2nya..
teragung..

lepas belajar mksd 3 surah tu.. kitorg borak2 mesra mengenai niat..
ermm..
ape2 kita kena betul kan niat kita..
dan kena selalu refresh kan niat kita..
bile akk tu ckp pasal niat..
perrrrgghhh sekali selepuk kena kat batang hidung saya.
dia ckp mcm ni

" kita belajar  tinggi sbb ape?, ade yg ckp nk dapat gaji besar nk ade kereta, nk  tolong family nk itu nk ini,, tp sebenarnya niat kita dah tercampur.. kita xniat sume itu kerana Allah"

hah.. tu saya la tu.. niat lain.. ish ish shafiqah .. betul kan la niat awk tu..
Ya Allah..

"semoga Allah memberi petunjuk yang baik dan sst yg benar" 

mlm ni byk belajar dan mengingat kan saya tentang :-

1. NIAT (niat kita, kita kena sentiasa refresh, once terdetik lain sikit je cecepat igt semula niat sebenar kita "

2. ISTIQOMAH ( berubah tu mungkin mudah tapi utk kekal kan nya tu mungkin sukar jadi kita kena istiqomah ye kawan2) 

3.MENCARI KEREDHAAN ALLAH (redha Allah sgt penting, walau seratus tahun pon kita hidup dan hanya beribadah sahaja, tanpa mendapat keredhaan Allah pon xbole juga..) penting mencari redha Allah, redha Allah adalah sst yg kita xnmpk, 

lepas abis borak2 mesra.. 
sorg lagi kawan sy citer pasal mati..
utk kita sama2 mengingati tentang sst yg paling hampir ngn kita..

ayat nye mcm nih 
" malaikat maut datang menjengah kita 70 kali sehari"

 tapi setiap kali malaikat dtg , malaikat berkata " knp manusia sedang gelak ketawa dan hanya bergembira, sedang kana ku sedang memerhati kan mereka dan akan mencabut nyawa mereka bila2 masa" 

ya Allah.. terdetik sst di hati saya..

#semua ayat di atas adalah di tulis dgn ayat sy sendiri seperti mana yg saya paham..jika ade salah dan silap sila betul kan saya..
sekadar renungan bersama rakain-rakan..

p/s: masa nk abis tu, rantai saya putus..ouh.. down pulak.. (okay itu pon nk gtaw kat sini huh) 

okay bye..
wasalam..








Monday, 4 June 2012

andai ku bercinta lagi ^^

eheeeee tgk2.. piqa senyum sorg2.. heee :p
awat la.. ermm upenye ngah tgk citer ameera.. 
heeee suke sgt sweet sgt tang mana tu tataw la.. tp best la.. rs nk kawen.. ishh piqa ni gatai pulak.. 


 lirik lagu :

Kini kau tiada

Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi 
Sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini?

Chorus
Andai ku bercinta lagi 
Suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya 
Yang masih belum kau huni?
Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata 
Dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir 
Dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan 
Semangatku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih?

(Ulang korus)

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati

(Ulang korus)

Andai ku bercinta lagi






indah buat diri ini.. 
:) 


ps: sekarang minggu exam.. kalo dulu, mesti sy ngah stress dan masa tu teman sy nama azfar la yg byk  bantu sy.. tolong saya satu persatu.. study kan utk sy sampai sy paham .. xkan sy lupekan..
terima kasih awk..
sy akan kenang jasa baik awk..
semoga study week n exam kali ni xde org yg mcm sy buat awk stress..
semoga success selalu..
semoga Allah permudahkan urusan awk.. 
:)